Inne en Camille in Kameroen.reismee.nl

Limbé


Hoi hoi,
Vandaag hebben we echt een super dagje gehad (en het is nog niet gedaan). In de voormiddag hebben we de kust onveilig gemaakt en hebben we gezwommen en ons zelf een modderbadje kado gedaan. In de middag gingen we met het busje naar de 'stad'.
Toen we aankwamen in de 'stad' werden we een klein beetje overdonderd en hebben we een iemand aangesproken die ook op het busje zat... En zo hebben we den Danny leren kennen! Allé ja tis te zeggen, hij noemt nie Danny maar we kunnen het nie uitspreken of onthouden en daar leek het wel wa op... We vroegen aan den Danny waar we iets konden eten en hij nam ons mee naar een plaatselijk restaurantje waar we Hatsju gegeten hebben, we moesten wel eerst onze handen wassen en kregen kommekes me water en zeep omda ze geen bestek hebben en we met onze handen moesten eten.
We hebben den Danny dan maar getrakteerd en Camille at een hele peper in een keer op.. Dat gaat ze vanaf nu denk ik nooit meer doen.. Ze was totaal van de kaart en leek wel dronken :p Dat was de heetste peper die ze ooit at vermoed ik... Na het eten zijn we langs verschillende banken gegaan om geld te kunnen afhalen, we gingen ook langs marktjes voor vers fruit en een sim-kaart te kopen!
Op einde van den dag ginge we ene drinken me den Danny omda we nog moesten wachten op het buske en dan kwam de buschauffeur er gewoon bijzitten en moesten alle mensen die het buske wouden nemen wachten omda de chauffeur me ons ene wou drinken...
We hebben echt veel geleerd vandaag: we steken altijd een drukke straat in slowmotion over.. We lopen niet!, we mogen ook niet gaan zitten op de straat, altijd onderhandelen over de prijs behalve bij eten (dan moet get op voorhand doen), mannen houden elkaars handje vast en da wil nie zeggen da ze homo zijn, in elke sigaret zit marihuanna, bij elk drankske eerst een beteke op de grond smossen = god bedanken, als ge een drankje besteld krijgt ge een fleske van 60 cl ipv 25! ( zo kreeg Bie een pintje van 60cl !), de lijkkisten worden op de auto gelegd en daar zitte de rouwenden dan nog is bovenop en dan rijden ze al toeterend en roepen door het stad...
Ariane kreeg vandaag ook al een aanzoek van den John, maar hij had gene ring dus tga nie door... We hebben echt al plat gelegen van het lachen met die afrikanen en zij ook me ons.. Iedereen is ook super vriendelijk en wilt dag zeggen en welkom en ik denk dat heel Limbé nu wel weet waar België ligt! Er liepen hier zelfs manne rond me Jupiler t-shirts waar de belgische vlag op staat..
Afrikanen kunnen ook echt nie werken.. Den Danny gaf het zelf toe, hij is redder hier van het hoteleke en ik denk da wij vier de enige zijn da in de zee geweest zijn.. Voor de rest heeft dieje mens den helen voormiddag op zijn gat gezeten.. En ze zijn hier wel overal aan het werken maar doen de kleinste jobkes me 10 man, dan kunnen ze elkaar vaak afwisselen... :)
Zotte mannen die afrikanen!!
Allé tot hier ons verslag van de dag, we wouden het kort houden maar ge hebt gewoon zoveel te vertellen dat het nie int kort gaat... Binnekort zullen we enkele foto's uploaden!!
Tot schrijfs;
Inne en Camille

Reacties

Reacties

Vaodre

Melding gehad van die 100 foto's???

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!